Uitgebalanceerd ontbijt gebaseerd op eiwitten
􀀵Uitgebalanceerd ontbijt gebaseerd op eiwitten
 

 

Een ideaal ontbijt voorziet het lichaam van alle vitale voedingsstoffen en energie. Hierdoor blijft de bloedsuikerspiegel en het insulineniveau binnen de normale waarden. Dit helpt gedurende de dag het verlangen naar koolhydraatrijke voeding te vermijden.

Op deze manier blijft de eetlust onder controle en verdwijnen de hongeraanvallen voor enkelvoudige suikers (zoals snacks, koek, chocolade, gebak, junkfood, frisdrank, etc.). Het lichaam blijft in balans en gebruikt zijn eigen opgeslagen vet voor meer energie.

  • …als je het ontbijt overslaat, je eetpatroon gedurende de dag verstoord raakt waardoor je later op de ochtend kan gaan snoepen of snacken?
  • …als je het ontbijt overslaat, je lichaam niet goed kan functioneren? Je krijgt in de loop van de dag last van futloosheid en concentratiestoornissen.
  • …diverse onderzoeken hebben aangetoond dat een goed ontbijt het beste is om de dag mee te beginnen als je wilt afvallen en op gewicht wilt blijven ?
  • …een uitgebalanceerd ontbijt de spijsvertering op gang brengt en daardoor de stoelgang stimuleert?
  • …je lichaam 1 liter vocht gebruikt tijdens de nacht door transpireren en ademen? Daarnaast gebruikt je lichaam reserves van de vorige dag om zichzelf te herstellen. Je lichaam wordt daarom ‘s ochtends ‘leeg’ wakker en vraagt om nieuwe energie.
  • …als je lichaam na een nacht slapen geen nieuwe energie binnenkrijgt, het automatisch overschakelt op een tragere verbranding? Alles wat je daarna eet, wordt niet meer snel verbrand. De overtollige energie wordt dan opgeslagen in lichaamsvet.

Het is daarom belangrijk het lichaam ‘s ochtends opnieuw van energie te voorzien in de vorm van een evenwichtig en voedzaam ontbijt. Denk hierbij aan het spreekwoord "Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar".