Tips
 

Door de aanwijzingen en adviezen van uw distributeur op te volgen is succes gegarandeerd. Hieronder staan allerlei tips om u te helpen uw doelstelling te realiseren. Heeft u vragen, aarzel dan niet om uw Herbalife-distributeur op elk gewenst moment te bellen. Hij of zij helpt u graag!

 

ZO MAAKT U EEN LEKKERE SHAKE

Het is belangrijk dat u uw shake met zorg bereidt. Hoe aantrekkelijker en lekkerder uw shake, des te meer plezier beleeft u aan het programma en des te gemakkelijker is het vol te houden. Probeer de shakerecepten die in deze klantengids vermeld staan, maar ga ook zelf experimenteren! Doe twee volle eetlepels (20 – 30 gram) poeder in een kwart liter (250ml) ongezoete vruchtensap, magere  yoghurt of kwark, sojamelk, rijstemelk. Vervolgens goed mengen, shaken of mixen. Voeg voor de variatie eens ijsblokjes en een paar verse aardbeitjes of plakjes banaan toe!

 

WATER DRINKEN

Het is heel belangrijk dat u minstens 2 liter water per dag drinkt. De Thermojetics kruidendrank mag u hierbij meetellen. Uw vochthuishouding speelt een belangrijke rol bij het afslanken en voor heel veel lichaamsfuncties. Tevens zorgt het voor een goede afvoer van allerlei giftige stoffen uit uw lichaam. Wist u dat uw lichaam voor ongeveer 70% uit vocht bestaat! Goed dus om dit dagelijks te verversen! Om te weten of u per dag voldoende water drinkt helpt het als u gebruik maakt van een fles. Zodra deze leeg is, vult u hem weer. Drink een half uur voor iedere maaltijd een groot glas water. Dit helpt om een verzadigd gevoel te krijgen. Vermijd zoveel mogelijk calorie-arme dranken met kunstmatige zoetstoffen en drink minder koffie en thee. Beperk alcohol tot een minimum!

 

STEL HAALBARE DOELEN

Houd uw doelstelling op een haalbaar niveau. Realistische doelen houden u gemotiveerd: u zult meer genieten van uw vooruitgang. Maak voordat u begint een ‘voor’-foto en prik een datum voor het maken van een ‘na’-foto. Zo’n planning zorgt dat u meer naar uw volgende stap toeleeft. Zorg dat u ook voor uzelf een beloning in het vooruitzicht stelt wanneer u uw doelstelling behaalt – het is een fijn gevoel om een bekroning te hebben om voor te werken!

 

NEEM EEN POSITIEVE HOUDING AAN

Denk positief – U kunt en u zult uw doel halen! Stel uzelf, terwijl u eet, voor hoe u er straks, wanneer u uw streefgewicht heeft bereikt, uit zult zien! Verdiep u in uw spijsvertering. Bedenk hoe uw lichaam uw voedsel verbrandt en niet opslaat als vet. Spanningen verspillen vitale voedings-stoffen; probeer ze dan ook zo veel mogelijk te vermijden!

 

NEEM TIJD VOOR RUST EN ONTSPANNING

Probeer evenwicht te vinden tussen werk en vrije tijd. De mogelijkheid om te ontspannen en te herstellen na een inspannende dag is van groot belang voor een gezonde levensstijl en voor het succes van het programma. Zorg ook dat u minimaal 6 tot 8 uur nachtrust geniet om zo uw lichaam de tijd te gunnen die nodig is voor het celvernieuwings- en herstelproces!

 

ZORG VOOR LICHAAMSBEWEGING

Regelmatige lichaamsbeweging helpt uw spieren soepel te houden en bevordert een goede bloedcirculatie. Uw spieren zijn eigenlijk net ‘oventjes’; ze verbranden energie als ze worden gebruikt! Probeer minimaal om de dag 20 minuten aan een vorm van beweging te doen. Denk hierbij aan een stevige wandeling, fietsen, zwemmen etc. Ook kunt u ‘bewegen’, terwijl u achter de computer zit of TV kijkt. Span en ontspan hierbij steeds de spieren van uw benen, billen, dijen en buik. Gebruik ook de trap. Ren een paar keer per dag drie of vier keer extra de trap op en af! Het beoefenen van een sport zorgt niet alleen voor meer lichaamsbeweging, maar ook voor ontspanning!

 

EET MEER:

- Vers fruit en verse groenten, erwten, peulvruchten, bonen etc.

- Vis, gevogelte en witvlees                                                                                     

- Volkorenproducten, zilvervliesrijst

- Ongezoete producten

 

EET MINDER:

- Zuivelproducten (kaas, melk, vla, pudding, toetjes en slagroom)

- Bewerkt en gerookt vlees

- Kant en klaarmaaltijden en instantproducten

- Voedsel met veel vet en suiker